2012. május 30., szerda

Születésnap / Birthday

Egy évvel ezelőtt napra pontosan ezen a szép májusi délutánon látta meg a mi kis Mazsolánk a napvilágot.

Pontosan 2011. május 30. 12.45-kor fektették a kis csomagot a hasamra. Én meg a kimerültségtől és a boldogságtól elhomályosult tekintettel néztem le rá és fürkésztem aprócska arcát.
Emlékszem az első érintésre, az aprócska hangfoszlányra, a pici sárga testre...
Emlékszem arra a pillanatra, mikor először hozták be a szobába és a karomba tették az aprócska bebugyolált csomagocskát.
Kellemes emlék lett belőle (való igaz megszépülnek a fájdalmak is) és a mai nap könnyeimmel küszködve nézegettem vissza a régi képeket, videókat, albumot.

Hát eltelt AZ ELSŐ ÉV. Elrepült.

És most itt fekszik mellettem egy nagyfiú, aki minden ízében kiskópé. :) Igazi kispasi, már tudja, hogyan is kell Anyát lekenyerezni és kiengesztelni.
Igen, elég egy huncut mosoly (ahol már látszanak a mini tejfogai, összesen 8db), elég egy finom nyálas puszi, melyet szorosan az arcomhoz simítva ad át, elég egy simogatás a hajamra (hajhuzogatásból lassan kinövünk :)), elég egy hangos kacaj, egy tárgy, amit Anyának szán és átad, elég egy hosszas gagyarászás...
Igen, Ő lett a mi kis Zalánunkból. Egy igazi mindigpörgök nagyfiú.

És mivel is lehetne köszönteni e jeles nap alkalmából, mint sok-sok szeretgetéssel, puszilgatással, játékkal. No és az elmaradhatatlan 1 gyertyás tortácskával.
Ma este megtartjuk az első köszöntést, melyet később követ majd a "party".

Fogadd drága kincsem ezt a dalt mint a köszöntés előszónokát.


És így a végére hagytam az "adatokat":
10kg, 74cm, 19-es a lába (bár kicsit torkos, így 20-as cipő megy rá), 8 fogacska (4 alul-felül)

És ömlesztve:
-ma láttam először 2 mp-re négykézlábra állni és tett egy lépést is :) (még "csak" kúszik)
-kedvenc helyei a lakásban: gardrób, fürdőszoba (zuhanyzó). Egész nap e két helyiség között közlekedünk. :)
-kézen fogva nagyon szépen sétál (már az udvaron is, cipőben)
-kedvenc kaja: kölesgolyó, buláta (no ezekből bármikor bármennyit adhatnék), de szereti még a paradicsomos főzelékeket is (mediterrán ragu)
-imádja lapozgatni a keményfedelű könyvecskéit
-reggel távirányítóval ébreszt (a kiságyából átkúszik rajtam keresztül és irány az ágy végében levő karfa, amiről leemeli a távirányítót és tolja felém :))
-este, fürdés után elkapja az egyik épp ott fekvő könyvecskét és adja nekem, hogy olvassak (általános kedvenc Alszik a rét)
-puszilgat
-kérésre megkeresi a labdát (van több is, de számára egy igazi van, A Labda, puha szivacs laszti méhecskén motorozó brumival :))
-kedvenc játék egy narancssárga zenélő telefon, melyen megnyomva a gombokat 3 féle hangot ad és 1 dallamot játszik egymás után. Z végignyomogatja míg meg nem hallja a dallamot és akkor rugózik is rá egyet. :)
-kedvenc kinti játéka a dudás hinta (bármeddig tudna benne hintázni)

No és a megunhatatlan abszolút favorit kisMOTOR!

Mint a nagyok, csak rádől és indulhatunk is... :)Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...