Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers

2011. június 17., péntek

Nyűgös éjszaka / Fussy night

Az éjszaka borzasztó volt (mindhármunk számára).
Most úgy esett, hogy éjfélkor lett éhes a szentem, no felkeltem nagy nehezen (egyre nehezebben megy...). Szopizott rendesen, majd egy fél órát. Azt hittem legalább 3-ig alhatok. Frászt!
1.40-kor jelezte, hogy vmi megint hiányzik. Hát persze hogy éhes volt.
No, ekkor gondoltam, hogy 5-ig csak lehunyom a szemem.
Nem úgy van az!
4 előtt megint csak fent volt és gőgicsélt, nyüzsgött, pezsgett (szó szerint :)). Hát megetettem.
No nem is aludtunk innentől 5.17-ig. (Azért tudom ilyen pontosan, mert erre még emlékszem, utána kiütöttem magam...)
Legközelebb fél 8-kor keltett Mazsola.
A délelőtt tovább folytatódott nyűglődéssel (még jó, hogy nem sír, megőrültem volna). Hát, igazából nem jöttem rá mi lehetett a gond. Mert óránként csak nem lehet éhes (vagy mégis?). De akkor miért csak nyalogatja a mellem :).
Adtam neki cumit is, kevés sikerrel. Bekapta, cumizta egy ideig, majd kiköpte. Nem lehet átverni :).


Kipróbáltam a rugalmas hordozókendőt (Liliputit sikerült szereznem a Vateráról jó árban :)). Nekem nem sikerül olyan szorosan megkötni magamon, hogy az eleje, amit fel kell húzni a végén ne legyen bő. Lehet vmit rosszul csinálok. Pedig már egy csomó videót megnéztem a Youtube-on, és mind ugyanúgy csinálják mint én. Még tanulni kell a technikát.
No, szóval, bevállt. Elszenderedett benne :).
Később beadtam a homeos bogyókat (mikor már kezdett nyüzsögni) és azóta alszik mint a tej. Lehet használ? :)

Most volt a védőnő és megrökönyödött, hogy teát adok Zalinak. Mondtam, hogy ez a Mecsek hasfájás elleni teakeveréke. De azt mondta, hogy nehogy adjak neki.
Hmmmm... Még ilyet! Akkor tea kilőve? (Bár nem is itta igazán, csak nyalogatta a cumisüveg cumiját.)

Most vettem észre, hogy Zali bizony sokat nőtt azóta, hogy elhoztuk a kórházból. Nő, mint a gomba :). Már lelóg a lába a szopipárnáról :). Ki kell lassan találni, hogy hova is tudom napközben tenni aludni, hogy ott is kényelmesen ellegyen.
Az ágyába (ami most a hálóban van) nem akarom visszavinni. Jobb szeretem még most látni, a közelemben érezni.
Nézelődtem pihenőszék téren, de szerintem még nincs itt az ideje. És állítólag abban nem lehet teljes fekvést biztosítani...

Van vkinek vmi ötlete arra, hogy ilyen picit hol és miben érdemes altatni napközben?

7 megjegyzés:

pipacs írta...

Én volt, hogy a kanapén altattam Marcit, amíg nem fordul biztonságos. Aztán volt, hogy a franciaágyon, volt, hogy a hordozóban és volt, hogy a pihenőszékben. :)
Örölök, ha beválik a homeós cucc! :)

pipacs írta...

Jaaaaaaa és még azt akartam írni, hogy a védőnőnek nem kell mindig mindent tudni és nem is kell mindig hallgatni rá... ;) Add azt a teát nyugodtan! :)

Cicurka írta...

Hű, jó sok helyen volt a Marci :). Nekem a hordozó nem szimpi, mert még nem tudja tartani ott magát.
Akkor beszerzünk egy pihenőszéket :)
És én hiszek a homeos bogyóban, remélem Zali is :)
köszi
puszi

Strugamano írta...

Mózeskosár?

Cicurka írta...

Már el is felejtettem, hogy olyanunk is van :) Tényleg! No az még jó lehet. Köszi Strugamano! :))))

Adrienn írta...

A tea kérdést én sem értem, mióta tilalmi listára került!? Ez a csak anyatej sem jön be nekem..de ez más kérdés! Most tényleg rekord melegek vannak, és iszonyatosan párás a levegő! Mi is nehezen tűrjük, pedig vannak eszközeink az enyhítésére. Szerintem ez is baj. Egyébként szerintem, ha nem sír, csag nyögdécsel, lehet, hogy csak a széklettel, vagy szelekkel erőlködik, és az hanggal jár?
Méred, hogy mennyit evett? Az altatás, valóban sok módon történhet, csak gondolj arra, hogy olyat válassz, amit 10 kg-osan is tudsz követni! (lsd. Bazsi ölben altatása). A nagyágyon, mellette feküdve, nekem a legmeghittebb, és szerintem a legmegnyugtatóbb. A kendőről nem sokat tudok, de ha össze vagytok lapulva ebben a melegben, nem biztos, hogy kényelmes! Ha beszerzel bármi eszközt az altatáshoz, arra is kell gondolni, mi lesz, ha kinövi???
Én arra szavazok, hogy napközben vagy melletted, vagy a kiságyban. Éjjel, amíg marad, addig is a saját ágyában!
Nagyon hamar megszokják, hogy mit hogyan csinálunk, és természetessé válik a jó és rossz szokás is! Ha tele a poci, ha büfizett eleget, ha tiszta a pelus...akkor marad a hasfájás (amit enyhítesz, de teljesen nem lehet kiküszöbölni), és a komfortérzet. Én az altatásnál, mindenképp, csak ágyban gondolkodnék. A többi átmeneti, és ha megszokja, nagyon nehéz másra lecserélni! A pihenőszék nagyon jó dolog, de nem alvásra, szerintem!!
Én nem ragaszkodnék a szopipárnához sem! Nekünk csak körbeöleli, ami egy kis fészket alkot neki, de éjszaka az sincs! Hát, ez csak az én véleményem!

Cicurka írta...

Hű Adrienn, nagy szépen köszönöm a bő kommentet. A teát adogatom azért :). És végigolvasva az altatásos leírásodat tényleg, milyen igaz. A szopipárnát már lassan kinőttük. Így marad a nappali kanapéja, vagy a hordozható merev mózes. Azt még hintáztatni is lehet :).
A hasa annyira tud görcsölni szegényemnek, hogy teljesen bepirosodik. Egy kis lábemelgetés után (gyors torna) betesz a pelusba rendesen és a szelek is járnak, de a nyöszi tovább fennáll. Szopi után rajtam alszik vissza és akkor nincs nyöszörgés, de amint leteszem...
Még ki kell találni a megfelelő pozitúrákat :)
puszi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...