Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers

2011. június 23., csütörtök

Napirend / Order of the day

Ezzel vagyok még csak igazán bajban. Mindenhol azt olvasni, hogy a gyereknek (már az újszülöttnek is) napirendre van szüksége, hogy tudja mi miután fog következni a mindennapokban. Hát igen, belátom és elfogadom valóban szükség van rá.
De hogyan is lehet kivitelezni ezt egy szoptatott babánál?
Hiszen nem állíthatom be, hogy mikor szopizzon. Amikor felébred és éhes, akkor cicire teszem. Ha ez 1,5 óránként van, akkor akkor, ha 4 óránként akkor akkor.
És ebből következik, hogy az esti fürdés nem mindig ugyanarra az időpontra esik. Hol 7-kor, hol 8-kor, hol pedig 9-kor fürdünk.
No és a kiságyba tevés is ennek megfelelően történik.
Hiszen ha 7-kor eszik, akkor még nem teszem a kiságyba, mert tudom, hogy 10 körül még enni fog, így addig marad a nappaliban.
De, ha 8-kor eszik, akkor már tehetném a kiságyba, de mi van ha csak 2 órát bír ki és akkor megint csak 10-kor szopizik.
A 9 óra talán a legideálisabb, mert akkor nyugodt szívvel bepakolom, még ha 11-kor eszik is legközelebb.
(Így volt ez ma is, vagyis még tegnap... 9-kor evett, én meg lefektettem azt hittem legközelebb csak éjfélkor eszik, no nem, 11-kor már követelte a tejcsit... :)).

Ti hogy csináljátok? Mi vált be?



Egy összefoglaló cikk az alvásról. Nagyon jó, de betartható? :)
No és hasznos tanácsok alvás ügyben. (jó az oldal maga is!)

3 megjegyzés:

pipacs írta...

Van elég tejed? Mert elvileg a 3 órát bírnia kellene két szopizás között. Mivel Marci tápszeres volt, így nekünk az elején ezzel nem volt gond. 3 óránként evett. De a napirend az mindig borulni fog, később tudsz valamiféle rendet tartani, amikor már nagyobb és meglesz a saját ritmusa! :)

Cicurka írta...

Igen, tejem van bőven. Talán még sok is egyszerre szegénykémnek. Lehet ettől is fáj a pocakja (falánk... :)). A legtöbbször bírja is a 4-et is, de mikor már nagyon fájlalja a hasát, akkor nem igazán...
Remélem is, hogy lesz olyan időszak, mikorra már be tudjuk állítani a rendet :)
Köszi Pipacs :)

Cicurka írta...

Nagyon szépen köszönöm CSillus! Nekem azért tűnik nehézkesnek a megoldás a fürdés-evés ügyben, mert azt olvastam hogy tele hassal ne fürdessük a picit. Így ha előbb eszik utána fürdik akkor kijön a kaja, így toltam el. De lehet nincs is köze hozzá...
Én nem ugyanott altatom ahol szopizik. Ezt még nem tudtam megoldani. Aludni velünk alszik a hálóban, viszont szopizni kiviszem a nappaliba, mert nekem ott kényelmesebb a hintafotelben :). És amúgy is mindig hötyög szopizás közben, így apát felkeltené :))).
Jó ez a kendős történet, de még valahogy nem sikerült megfejtenem a feltevését. Nekem a külső zseb mindig bő marad akárhogyan is szorítom magamon...
És köszi! A tieid is csudi édesek. várom már Sebi érkezését. :)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...