Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers

2011. június 18., szombat

Csend és nyugalom (...) / Silence (...)

Tegnap kicsit átütemeztem a napirendet (mármint az alvásomat...).
7.30-tól 8.15-ig megvolt a szokásos fürdés, szopizás. Cseppnyi nyűgösség a törcsiben (még mindig nem értem miért pont akkor. Csabi szerint a babakádban magzatvíz érzete van, kivéve meg úgy érzi megszületett. Hát lehet benne vmi :)).
Lepakoltam aludni, én is lepihentem. Eljött az éjfél. Megéhezett. Megetettem. És irány az ágy!
Így már csak hajnali 4-kor ébredtünk :). Legközelebb pedig 7-kor.
Viszonylag nyűgösség-mentesen telt az éjjel.
De a kis fickó 2 naponta eljátsza, hogy nem akar aludni. Így számíthatok a mai éjjel többszöri ébredésre... :).



5 megjegyzés:

Adrienn írta...

Jól teszed, ha Te is pihensz, amikor Zali is!!! Nincs rosszabb, egy kimerült, fáradt anyukánál! Ne mond előre, hogy ez az éjszaka megint rossz lesz, mert bevonzod!:)) Ezt tanulom már évek óta! :))
Ha Te nyugodt vagy, akkor az átsugárzik a gyerekre, és ez nem túlzás! Olyan radarjuk van, hogy átveszik minden rezdülésünket. Azt i, ha feszült vagy, azt is ha nyugodt!! Bazsinál ezt teljesen megtapasztaltam! Annyira nyugodt, nem aggódó a Kinga, hogy szerintem Bazsi is attól ilyen! Amikor az én gyerekeim voltak kicsik, sajnos gyakran volt igen feszült légkör körülöttük, és azt is átvették. Olyankor borult náluk is a bili vagy így, vagy úgy...de lereagálták!!!

Adrienn írta...

Ja, még a törölközés! Lehet, hogy igaza van a párodnak, mert elég logikus. Az is lehet, hogy már éhes a vacsihoz, hogy utálja az öltözködést, vagy a macerát...mindegy. Ha megnyugtat, a gyerekek 90 %-a, biztos hogy így viselkedik. Bazsi eleinte a kádban sírt pár napig, míg meg nem szokta! Annyi új dologgal kell megismerkednie! Ezért fontos, hogy a dolgok sorrendje,, nagyjából azonos legyen, mert akkor nyugszik meg, ha tudja, hogy most mi fog következni! Ezt meg meg kell tapasztalnia!
És ha lehet még egy mondat! Ilyenkor ne vigasztalni, sajnálni próbáld, hanem nyugodt hangon mond, hogy mit csinálsz vele, majd utána mi lesz, mert ha elkezdesz kapkodni, vagy kétségbeesetten próbálod megvigasztalni, azzal csak az idő megy....

Cicurka írta...

A házban talán én vagyok a legnyugodtabb. Tudom, hogy felnő, így vagy úgy ... :). No jó, ha felsír (netalán), akkor már figyelek, mert tuti kell neki vmi. (pl cici :)). A párom az aggódóbb, de ennyi kell.
A fürdésnél minden ugyanúgy történik és már a kádból kiemelve tudja, hogy jön a törcsi és biggyeszti a száját. Kis okoska :).
Köszi mindent!
puszi

Strugamano írta...

Az én gyerekem addig sírt és nyügösködött éjszakánként amíg állandóan fáradt voltam és görcsöltem (hogy megint mi lesz, meg hogy jajistenem hogy tudnék rajta segíteni) és nem tudtam függetleníteni magunkat a környezeti feszültségektől. A fürdés utáni sírás is nagyon ismerős. Hosszasan kerestem az okait, végül arra jöttem rá, hogy egész egyszerűen fázik. Minél jobban siettem vele, hogy mielőbb megtöröljem, annál inkább. Ezek után lassan vettem ki, azonnal törülközőbe tettem és megölelgettem. Nem sírt többet.

Szóval, a gyerekradar tényleg nagyon működik! A lehetőségekhez képest legyetek nyugodtak, pozitívak, kipihentek és akkor nagy baj nem lehet. Persze tudom, hogy könnyű ezt mondani! De már fél siker ha az elméletet tudjuk... Pihentető éjszakákat nektek!

Cicurka írta...

Szia Strugamano! Tegnap már csak a kivételkor sírt (gondolom tudta jön a törcsi), de után már sokkal nyugodtabb volt mint eddig :)). Hát, gyereket nevelni nem egyszerű...
puszi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...