Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers

2011. május 9., hétfő

A hétvége / The weekend

 
A péntek délután hozott egy kis előrelépést a babadolgok terén.
Mint előző bejegyzésemben írtam, nagy babakocsi-lázban égtem. Teljesen elvesztem a nagy kínálatban (persze nézve az árat is, hogy ne szaladjon el a ló).
Gondoltam megnézem az aukciós oldalakat is, hátha találok megfelelőt jó árban.
Jelentem, sikerült! (legalábbis kiválasztani, még nem érkezett meg, remélem nem lőttem mellé :))
A választott babakocsi az utolsóként belinkelt Graco Quattro Tour Deluxe, mely 3 az egyben konstrukciós. Egy gyermek használta.
Igazából használat közben fog eldőlni, hogy mennyire választottam jól.
Tehát babakocsi egyenlőre kilőve :). Jöhet a többi hiányosság.

A minap tudatosult bennem, hogy lassan közeledünk a Nagy Pillanathoz (ami persze tovább fog tartani, mint egy röpke perc :)). Kelengyelista!
Neten bogarászva lassan összeállítottam egy listát, mind Zalán számára mind számomra a kórházi napokra.
Hát 2 A4-es oldal lett...
Úristen, mennyi dolgot nem vettem még meg. És már most Cs.-n a sor!
Felesleges dolgokat nem szeretnék megvásárolni, így valószínűleg lesz még vásárolni való szülés utánra is.
A kis kórházi csomagomból legfőképpen egy-két hálóing és 1-2 szopis melltartó hiányzik. Hát nem is gondoltam volna, hogy egy hálóing is tud gondot okozni. Meg kell találni a megfelelőt, sok gombbal elől... (és persze olcsón).
A szopis melltartók meg olyan horror áron vannak...

Szombaton kiszabadultam itthonról, a négy fal közül. Vásároltunk Cs.-val! :)
Vettem 1-2 kismama rucit is, mert már itt volt az ideje erre is költeni :).
De persze olyanokat választottam, melyek később is jók lesznek.

Vasárnap meglátogattuk a szülőket (nagyszülőket). Mindenki meg volt lepve, hogy lát. :) De gondoltam úgyis autóval megyünk mindenhova, és ott majd leheveredem. Így nem viselt meg a kimozdulás :)
Anyutól hoztunk egy jó pár ruhácskát (Ő amolyan gyűjtögető, összevásárolt a hónapok alatt egy-két darabot :)). Ma átnézem és mehet a mosásba.
Nem fogok unatkozni ma sem azzal a 6 zsák ruhával :).


Más:
Mint minden május 1-jén (idén is) grillezünk a barátokkal itthon. 4 pár volt jelen és mindenkinél egy-egy gyermek. Vagy már kis szaladgáló lurkók vagy épp a pociban pihenő kis mazsola.
Az egyik kedves páros is bejelentette, hogy immár 13. hetesek és kislány. Nagyon örültem neki, végre a sok fiúcska között lesz egy leányka is.
Sajnos a lány terhessége nem kezdődhetett problémamentesen (gerincsérv, mely néha-néha odavág és méhpolip, mely a méh növekedésével vérzéssel párosul).
Félelmetes.
Szerdán mentek nőgyógyászhoz, persze már akkor panaszkodott a vérzésre. Csütörtökön befeküdt, mert láza lett és továbbra is vérzett. Péntekre jobban lett és szombaton a nagy arconcsapás. Nem sikerült megmenteni a babát...
Amikor olvastam az sms-t nem tértem magamhoz. Nagyon megviselt! Csak sírtam és sírtam. Borzasztó.
Gondolkozom rajta, hogy mi is ilyenkor a megfelelő hozzáállás. Írjak sms-t (közösen írtunk egyet), látogassam meg, hívjam fel... Nagyon együtt érzek velük, de nem akarok tolakodó lenni.

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Az első bejegyzéshez, csak annyit, hogy valóban, vigyázni kell, mert annyira sok és gyönyörű dolgot lehet kapni, hogy az ember hamar elcsábúl (persze, ha tud!). Én is vateráztam Bazsinak egy csomó dolgot. Olyanokat, amit újonnan horror áron adnak, éés korban pedig, hamar elhagyják a gyerekek! Pl. Hordozó, játszószőnyeg, sterilizáló, bébiőr, utazóágy...A játszószőnyeget eleinte ugye még nem értékeli, aztán merg hamar le is mászik róla! Pont jó volt, amit vettem! A hordozót is inkább etetésnél, játszásnál haszlálja, egyre kevesebbet. Az utazóágy, ami a amamáéknál jó szolgálatot tesz, a sterilizálót nem is használták! Mikró és kifőzés...ennyi elég is!
A ruhácskák pedig, ugyan sok fogy egyik -másik nap, de kettőt böffent, aztán ki is nőtte. Sok fogy előkéből,törlőrongyból, bodyból. Az ágyon se baldachin, se semmi extra, egy pelenkatárolón kívül (vatera). Találtam annak idején egy oldalt, ahol kelengye-összeállítás volt, de már nem tudom hol van, de ha ráakadok, elküldöm!
A kocsifotót várom nagyon!

A másik téma, nagyon lesújtott, annyira sokáig cipelem az ilyen híreket, még ha nem is ismertem! Te viszont, valéahogy a gondolatot tartsd távol magadtól! Veletek minden rendben lesz!!
Én egy levelet írnék, mert ki tudja, hogy a pocakos látogatók, hogy érintik, az sms-t személytelennek tartom. A hallgatás, meg érdektelenségnek tűnhet. Nagyon nehéz! Írd meg, hogy hogyan sikerült megoldani!!

Hogy áll a szoba? Ha van fotó, küldj arról is!!
Szép napot!

Cicurka írta...

Nagyon köszönöm a megjegyzésed! Jó volt olvasni.
A kiságyhoz én sem terveztem semmi extrát. A baldahint csak egy nagy monstrumnak tartom. Nézelődjön ha van kedve :)
Egyenlőre csak egy forgót szeretnék készíteni Zalánnak, de még nem tartok ott, mert mindig hiányzik valami hozzá.
Amint jön a babakocsi fotózok :)
A másik témán még agyalok.
A szobában még sajnos változatlan a helyzet, de már ráálltam a témára hogy díszítsek :)
pusz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...